tiistai 16. huhtikuuta 2013

Ensimmäinen kuukausi Zettan kanssa

Yhteistä taivalta Zettan kanssa tuli täyteen 16. tätä kuuta, juhlistimme sitä sitten kunnon harjauksella ja hellyydenosoituksilla. Ratsastaessani täytyi todeta kuinka paljon Zetta oikeasti on muuttunut siitä kun se mulle  tuli. Se ei hypi pystyyn eikä haraa vastaan jokaisessa tilanteessa, vaan käyttäytyy luottavaisemmin ja liikkuu huomattavasti paremmin. Meillä oli siis ilman satulaa -päivä, harjoiteltiin kulmiin ratsastusta ja kiinnitin huomiota enemmän istuntaani. Aluksi oli vähän kireä ja jännittynyt, mutta loppuajasta jopa sulkutaivutukset käynnissä onnistuivat hyvin.

Luuviulu ja paksukainen, toista päivää mulla


Zetta on todella kiva väistöissä ja taivutuksissa. Se on rehellinen eikä lintsaa, jos se ymmärtää mitä ratsastaja pyytää. Etuosakäännökset, pohkeenväistöt ja sulut sujuvat tosi hyvin, avot eivät vielä niin hyvin. Mikä parasta, Zettalta on löytynyt hyvä, tahdikas ja rauhallinen laukka, jossa on mukava istua myös ilman satulaa. Pysähdyksetkin onnistuvat aiempaa paremmin. Nyt tamma jopa malttaa seistä aloillaan ilman peruutuksia tai häsäämistä pään kanssa. Edistystä on tapahtunut myös Zettan lihaksistossa, ei ole enää niin laihan luikeron näköinen kuin aiemmin vaan on saanut kivasti massaa ja huonokuntoinen karvakin on muuttunut paremmaksi.

Uudet riimut, kiiltävä karva ja pöhkö täti!


Tällainen oli Zettan viime viikko

Ma Kävelylenkki maastossa
Ti Irtojuoksutusta hangessa yhdistettynä join-upiin
Ke Raskaampi maastolenkki, tamma pääsi päästelemään kunnolla
To Kengitys, palauttelua maastakäsin tietä pitkin
Pe Juoksutusta n. 20 minuuttia gramaaneilla
La Työskentelyä sileällä, harjoituksen alla laukka
Su Sileällä työskentelyä, melko rauhallista menoa

Kauhean kovaa treeniä en Zettan kanssa vielä tee, kun tammalla on melko huono kunto ja lihaksisto on melko kehittymätön. Melkein kuukauden Z kerkesi mulla olla ennen kuin edes kunnolla laukkaa yritettiin. Paljon olen maastakäsin tehnyt töitä, jotta luottamus saadaan kohdilleen. Vaikuttaa ainakin siltä, että Z on hyvin luottavainen: tiistain join-upin tuloksena Zetta ravasi ympäri hakaa mun perässä.

Zetta sunnuntaina 14. huhtikuuta




4 kommenttia:

  1. Kiva, että teillä alkaa onnistumaan tää juttu:)! Aiotko joskus hypätä Zetan kanssa tai kisata:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon hypännyt Zettalla vasta kerran, silloinkin vaan 50cm :D Tavoitteena olisi startata vielä tänä vuonna ainakin raviohjelma. Estepuolella laukka on vielä sen verran nelitahtinen että keskitytään sitä parantamaan ennen kuin uskalletaan helppoon C:hen lähteä. Ja kiitos! Oon tosi ylpeä tamman edistymisestä :)

      Poista