torstai 14. maaliskuuta 2013

Hevostytön unelma & sen toteutuminen

Minä, 13-vuotta ratsastusta harrastanut ja ihan pikkutytöstä omasta hevosesta haaveillut nainen, "saan" vihdoin ja viimein oman hevosen, jonka hakureissu alkaa huomenna. Lauantai-iltana neitokaisen pitäisi jo seistä turvallisesti omassa uudessa karsinassaan. Tämä blogipostaus kertokoot sitten hieman omasta ratsastustaustastani.

6-vuotiaana olin erittäin hyvissä väleissä naapurin pari vuotta nuorempaan tyttöön, joka jo silloin harrasti ratsastusta (kilpailee nykyään kouluratsastuksessa menestyksekkäästi - minä kun puolestani olen jumittautunut ikuiseksi puskaratsastajaksi) oli menossa tallille ja minähän sinnikkäästi tahdoin mukaan. Pennikupista sitten kerättiin kaikki hilut ja pääsin ratsastamaan. Ensimmäinen poni jonka selkään olen kiivennyt oli Bea-niminen kimo ponitamma. Sen jälkeen hurahdin ratsastukseen kokonaan.

Emir II (hannover-ruuna), Stall Classicin ajoilta lempiratsuni


Ensimmäiset yhdeksän vuotta ratsastin Lisbeth Sorviston valvovan silmän alla Stall Classic tallilla Kokkolassa. Nämä vuodet opettivat meikäläistytölle äärimmäisen paljon niin ratsastuksesta kuin hevoten käsittelystäkin. Muutin Keminmaahan vuonna 2009, jossa jatkoin Lapin ratsastuskeskuksessa Maarit Hoskarin ja Heli Varajärven valmennuksissa ja tunneilla, yksi ihanimmista paikoista joissa olen ratsastanut, mahtava talliporukka ja hyvä henki! 2012 keväällä jatkoin takaisin Kokkolaan, jonka jälkeen minulla on ollut lähinnä vuokrahevosia.

Roosa, lv-tamma Keminmaassa, entinen vuokraponi


Nyt lauantaina vuosien odotus palkitaan. 10-vuotias lämminveritamma astuu elämääni ja saan vihdoin harrastaa ihan omalla hevosella. Tänään on laitettu karsina valmiiksi, varusteet ovat paikoillaan ja huomenna aloitetaan reissu Jyväskylään, jossa ollaan miehekkeen kanssa yötä ja sitten aamulla jatketaan kohti Savonlinnaa. Illalla pitäisi sitten saada neiti jo omaan karsinaansa. Voi sanoa, että jännityksellä ja innolla odotan. Omaa hevosta ei ollut tarkoitus ostaa, vaan etsin ylläpitoon itselleni isoa ponia jolla olisin voinut kilpaillakin. Tämä vastustamaton tamma kuitenkin osui kohdalle ja ostopäätöksestä neuvoteltiin yhden jos toisenkin henkilön kanssa.

fwb-ori Königlich, tällaiseen ehdin vuosi sitten tutustua!

pv-tamma Sunrises Parade, entinen vuokrahevonen

Tamman valmis karsina paksulla purupohjalla <3

Ihanaa viikonloppua kaikille, uusia postauksia kunhan saadaan tamma kotiin!

4 kommenttia: