maanantai 11. maaliskuuta 2013

Remonttipäiväkirja - osa 1

Otteita remonttinaisen päiväkirjasta osa 1

Mun kynnet on niin pilalla! Kulta, voisitko käydä ostamassa mulle käsirasvaa? Kultaaaa, täällä ei ole vessapaperia. Kulta, anna mulle se parempi tapettiraaputin! Kulta, mä en ylety tänne! Voitaisko pitää tupakkatauko?

Okei, ei se nyt täsmälleen ihan näin mennyt. Kynnet kyllä on pilalla ja sormista lähtee nahka, mutta työt on sentään aloitettu. Makuuhuoneesta paljastui mukava yllätys, kun kerran tapetoiduksi luultu makuuhuone paljasti altaan viisi kerrosta erilaisia kukkatapetteja. Onneksi kerrokset oli vain liisteröity, joten suurin osa lähti helposti "skrappaamalla" irti. Koska me oltiin rakkaan kanssa superahkeria niin melkein koko makuuhuone on tapetiton ja osa olohuoneen tapeteistakin on poistettu.

Melkein valmis! (Tai naisen vähättelyä?)

Tuhosin ison osan olohuoneestakin!

Hirveän pähkäilyn jälkeen nyt myös maalit ja tapetit on valittu! Minä, joka en koskaan edes harkinnut sinistä sisustusta, päädyin upeaan, siniseen ornamenttikuvioituun tapettiin. Tämä ihanuus tulee siis päätyseinään, johon on jätetty entisen oven karmit paikoilleen. Siitä loistavana ideana lähdetään toteuttamaan peiliä, joka tulee hopean värisellä spreijattujen karmien sisäpuolelle. Huoneen muut seinät tulevat kivalla metallic -hopeatapetilla. Olohuoneen päätyseinään sen sijaan tulee ruskea kukkakuvioinen tapetti, jota korostaa kauniisti kullan vivahteet. Muut seinät maalataan Lumo-värikartan vaaleanruskealla Kaiku-värillä. 

Värisilmässä suunnittelua ja pohdiskelua

Makuuhuoneen päätyseinän tapetti

Olohuoneen päätyseinän tapetti

Tähän mennessä ollaan ehditty kuluttaa remonttiin jo yli sata euroa, mikä siis ylittää meidän nollabudjetin. Otettiin huoneisto sillä perusteella, että vuokraisäntä maksaa remonttikulut ja me tehdään varsinainen työ. Nyt pitäisi vielä hankkia keittiöön uudet kaakelit (Kodin Terrasta aivan ihanat valkoiseksi kalkitut "tiilikuvioiset") ja uusia kaapit. Onneksi perheestä löytyy puuseppä, joten tämänkään ei pitäisi tuottaa valtavia vaikeuksia.  

Klassisen hallittu kaaos makuuhuoneessa

Ohjeita tapetinpoistoon (vain naisille)

1. Suojaa kädet
Ellei tämä ole mahdollista, muista rasvata käsiä vähintään puolen tunnin välein. Varo kynsinauhoja ja kynsiä. 

2. Pidä taukoja
Tämä koskee sinua ainoastaan, jos mukanasi on remonttitaitoinen mies. Mitä useammin käyt tauolla, sitä enemmän onnistut laistamaan huommista.

3. Kyllästyminen
Jos kyllästyt poistamaan tapettia yhdestä kohtaa, olet vapaa siirtymään toiselle seinälle tai vaihtoehtoisesti jopa toiseen huoneeseen.

Oho, saatoin tuhota jotain ylimääräistäkin

Huomenna jatkuu operaatio tapettien poisto hieman isommalla porukalla. Kullan sisko tulee töidensä jälkeen auttamaan meitä ja mukaan olisi tarkoitus värvätä muutakin porukkaa. Jossain vaiheessa pitäisi käydä laittamassa meidän hevosen karsinakin valmiiksi ja ostamassa muutama pikku juttu sille sekä hakea kaverin luota satula. Paljon on siis vielä tekemistä. Tarkoitus olisi kuitenkin että torstaihin mennessä makuuhuoneesta olisi kaikki tapetit poistettu, koska tapetit tulee silloin!

Nyt saunomaan rakkaan kanssa!

2 kommenttia:

  1. Hitsit miten makeita tapetteja ootte valinneet! Oih ja kehystetty peili <3 En malta oottaa, että saatte kaiken valmiiksi, ja laitat kuvia 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siitä vielä hyvä tulee kunhan sen valmiiksi asti saa :D ... sitä odotellessa :D

      Poista